Zoals je eerder hebt kunnen lezen ben ik een nieuw project gestart.
Het project bevat de opbouw van een niche website waarmee ik binnen 6 maanden een leuk passief inkomen mee wil opbouwen.
Ik laat je van begin tot het eind zien hoe mijn werkwijze is.
In de eerste post van mijn nicheproject 2013 heb ik je laten zien hoe ik begin bij een niche website.
Je leest er onder andere hoe ik mijn zoekwoordenonderzoek en concurrentenanalyse doe.
Mocht je deel 1 gemist hebben dan kun je dat hier terugvinden.
We zijn inmiddels meer dan 4 weken verder en er zijn een aantal artikelen geschreven. Ik heb een domeinnaam geregistreerd en WordPress met de benodigde plugins geinstalleerd.
In deze post wil ik je inzicht geven in het schrijven van artikelen.
Het kan soms lastig lijken om goede informatieve artikelen te schrijven over een niche, juist omdat het in eerste instantie misschien niet mogelijk lijkt.
Wat is precies een niche website?
Een niche website richt zich op een klein onderdeel van een onderwerp. In plaats van over dieren te schrijven kies ik een onderwerp dat onderdeel van de dieren is.
Vanuit dieren maak ik een uitsplitsing naar bijvoorbeeld honden. Van daaruit ga ik het nog verder uitsplitsen in bijvoorbeeld sterilisatie honden. Mijn website zal zich dan richten rondom het onderwerp sterilisatie honden.
Dit heb ik dus ook gedaan met mijn huidige project. Vanuit een ziekte splits ik het uit naar kenmerken en behandelmogelijkheden.
Hoe kom je dan op de onderwerpen?
Wanneer je je niche bepaalt hebt moet je weer de andere kant op denken. Hoe kan je de artikelen linken aan je hoofdonderwerp?
Als je dit goed doet ontstaat er ook meteen een goede linkstructuur op je website(De website van Dave Lorrez is een absolute aanrader!).
Door de logische opbouw krijgt je website structuur, goed voor de ‘usability’. Ik ben van mening dat ook Google hier waarde aan hecht; een duidelijke website structuur.
Bezoekers van de afgelopen maand
Met het schrijven van de artikelen komen ook de eerste bezoekers via Google binnen. In het onderstaande overzicht kun je zien hoeveel dit waren.
Het zijn er nog niet veel maar dat ik ook niet verwacht bij de start.
Linkbuilding
Nu er een 5-tal kwalitatief hoogwaardige artikelen staan zal ik me gaan focussen op de eerste backlinks. In tegenstelling tot het massaal aanmelden bij linkdirectories en artikelsites beperk ik me tot reacties op relevante blogs.
Deze links zullen naar alle waarschijnlijkheid “nofollow” zijn maar dat maakt me eerlijk gezegd niet zoveel uit voor nu. Relevantie vind ik belangrijker en tevens kan dit wat bezoekers opleveren.
Ik zal ook geen zogenaamde ‘2.0 schil’ maken die dan als buffer zou moeten dienen. Ten eerste kost dit ontzettend veel werk en daarnaast wil ik wel eens wat anders proberen.
Al die gratis 2.0 websites zijn eigenlijk pure vervuiling van het internet en bieden absoluut geen meerwaarde wat betreft informatie.
Dus wat gaan we doen de komende maand?
Ten eerste een beginnend linkprofiel maken met blog reacties en eventueel forum activiteit.
Daarnaast is het streven om ongeveer 5 hoogwaardige nieuwe artikelen te plaatsen.
Hoi Sander,
Interessant project. Hoe is het nu me je niche site? Verdien je er al wat mee?
Ben mezelf ook aan het verdiepen in niche sites, lees veel inspirerende verhalen van onder andere Spencer Haws en Pat Flynn (smartpassiveincome.com), maar ben ook zeer benieuwd naar Nederlanders die er ook mee bezig zijn.
Beste Nick,
leuk dat je een bericht achterlaat. De bedoeling is om nog steeds artikelen over niche sites te schrijven. Echter ben ik vorige maand vader geworden dus ik zal mijn tijd ene beetje moeten verdelen 😉
De niche site levert inderdaad al wat op. De inkomsten lopen de laatste maanden op en gaan richting de € 100,- p/m. In tegenstelling wat ik eerder schreef heb ik toch tijdelijk gekozen voor Adsense. De komende tijd zal ik proberen een ander verdienmodel te gebruiken.
Beste,
Ikzelf ben zeer geïnteresseerd in websited bouwen daar ben ik het afgelopen jaartal enige tijd mee bezig. Maar het grote probleem is ik vind geen onderwerp om eens een mooie site van te maken. Zelf dacht ik aan niches, maar ik weet niet goed hoe te beginnen. Heb je nog geen uitgewerkte niches die ik eens kan bekijken? Zodat ik een goed beeld over niches krijg en mijn eigen niches kan schrijven.
Groeten Niels.
Zelf kijk ik altijd eerst naar mijn eigen interesse gebieden. Dit helpt me zodat ik gemotiveerd ben om de artikelen te schrijven. Dus wat zijn je dagelijkse bezigheden en wat zijn je hobby’s?
Daarnaast kan je altijd naar bijvoorbeeld bol.com gaan en zien welke producten populair zijn. Op basis hiervan ga bijvoorbeeld diverse producten vergelijken waar je dan een website over maakt.
Een aantal globale ideeën waarvan je zelf nog een niche (kleiner onderdeel) van moet zoeken;
huishoudelijke apparaten
opleidingen/cursussen
recepten
reizen/bezienswaardigheden
sport
Als voorbeeld; Sport > Golf > Golfschoenen
Uiteraard zul je zelf onderzoek moeten doen hoe je concurrentie is en of er überhaupt vraag naar is 😉
Succes!
Koopt jij ook per niche een andere web adres? Of heb jij je eigen website waar alles op staat? Zo niet hoe bepaal jij jou web adres dan? Als je begrijpt wat ik bedoel?
Als ik een niche gevonden heb waarvan ik denk dat er potentie in zit, dan registreer een nieuwe domeinnaam hiervoor. Hiermee creëer ik dus een nieuwe website. Bij het kiezen van een naam probeer ik uiteraard wel enige relevantie te vinden met het onderwerp. Het hoeft niet persé een exacte match zijn met een zoekwoord met veel zoekvolume.
Oké bedankt, en met een website registreren bedoel je mee een heel nieuw domein naam kopen? Maar hoeveel bezoekers heb je eigenlijk nodig om er toch een beetje aan te verdienen? Ik zou al blij zijn als ik het geld terug verdien voor het domein te kopen. Een echt inkomen is moeilijk denk ik, klopt dit? Zet jij ook links van jou ene website naar de andere? En als je Google betaald voor bezoekers naar je site te brengen, de eerste week of zo, helpt dit om sneller inkomsten te krijgen?
Alvast bedankt.
Niels.
Een nieuw domeinnaam dat klopt, tegenwoordig zijn domeinnamen niet zo duur en kan je ze koppelen aan je bestaande hosting account. Jaarlijks kost je dit maar € 9,-
De kosten haal je er makkelijk uit. Ik zou je aanraden om je verder in te lezen bij bijvoorbeeld nichepursuits.com
Hier staat veel handige informatie om een niche website te starten.
Oké, bedankt!
Hoi Sander,
Allereerst: gefeliciteerd met het vaderschap! Genieten van je kind gaat voor alles, dus tof dat je daar nu de prioriteit aan geeft 🙂
En leuk, ook een Nederlander die Niche Pursuits volgt 🙂 Ik gebruik op dit moment LTP om keyword research te doen voor artikels schrijven. Het gaat lekker, heb met weinig artikelen al redelijk wat inkomsten. Ik zou eigenlijk de sprong naar niche sites willen maken, maar durf nog niet. Een blog zoals het jouwe helpt! Dus hier een vraag: hoeveel tijd kost het jou ongeveer in het begin om de site op te zetten, per dag of per week?
Bedankt 🙂
Dank je wel!
Een niche website opzetten kost niet zo heel veel tijd. Ik installeer wordpress en gebruik bijna altijd het Genesis framework.
Daarnaast installeer ik altijd de plug-ins. van yoast en pretty link.
Het opzetten van een wordpress site is dan binnen 30 min klaar. Het zoekwoordenonderzoek neemt meer tijd in beslag. Alles bij elkaar kan dit een paar uur duren. Vervolgensis het zaak om artikelen te schrijven en de structuur van de site te bedenken.
Al met al ben ik in het begin 2 dagen ermee bezig. Onderzoek vooraf en 5 artikelen inbegrepen.
De meeste sites kosten dan hoogstens een half uurtje per week voor onderhoud en wat linkbuilding…
Ik zou zeggen, ga er voor!
wow, dat is heel wat minder tijd dan ik dacht! Bedankt voor de info!!
Voor een goede niche site op te stellen moet je natuurlijk weten hoe goed de concurrentie dat doet. Hoe controleer jij hoe goed de concurrentie het doen?
Met welk programma maak jij je website? Ik gebruik dreamweaver cs6 en fireworks voor de layout maar het komt er nooit van omdat ik je een paar uur al stop. Raad jij drupal of wordpress aan?
Groeten Niels
Ik gebruik WordPress als platform. Er zijn veel gratis themes voorhanden om te gebruiken dus echt een compleet nieuwe layout ontwerpen is niet noodzakelijk.